UTA © 2019 

      KØRREFESTIVAL 2018

Litt om Kurøen:

Kurøen er en gård i Rømskog kommune, som i dag er et kombinert bygdetun og kultursenter. Gårdens historie går tilbake til 1599, og var en gave fra søsknene Melleby til kommunen i 1986. Bygdefolket la da ned rundt 1000 dugnadstimer for å sette stedet i stand. Nå består gården av et hovedhus, et stabbur, en låve, et ganske nytt sanitærbygg, et nytt tinghus og en smie. I hovedhuset finnes det en kiosk, som vil være åpen under festivalen. Fjøset i låven er gjort om til oppholdsrom, hvor det er fint å spise mat fra kiosken. Men under festivalen bruker vi det som et bønnerom. Der kan man be, samtale, tenke eller bare være nær Gud. Det nye tinghuset er også et stort oppholdsrom, der er det en scene som skal brukes under festivalen, til blant annet barnemøtene. Under festivalen setter vi opp et stort telt, hvor møtene og konsertene holdes. Her kan vi garantere festivalstemning!

Naturomgivelsene rundt er nydelige. Kurøen ligger på en halvøy ved Rømsjøen, hvor båtmulighetene og bademulighetene er store. På tunet finnes en sandvolleyballbane som blir godt brukt av lokalbefolkningen, og som står til fritt bruk om sommeren. Ellers er det store gressplener som er fine til andre sommeraktiviteter. Vi er glade for at vi har fått låne dette praktfulle stedet til å ha festivalen vår. Der er vi nærme Gud, historien og naturen.

 

Litt om Kørrefestivalen:

I 1998 gikk Rømskog UF og SMU Östervallskog sammen for å lage en kristen festival med fem karer i spissen. De ville finne på noe nytt og prøve å få til en vellykket aktivitet på sommerhalvåret. Gjennom årene har det vært en positiv utvikling når det gjelder arrangement og stil. Mange forskjellige talere har vært innom, og vi har prøvd oss med forskjellige artister med ulike sjangere. År etter år stiger besøkstallet, og i 2014 hadde vi en rekord på over 2000 besøkende under festivalen. For mange er dette sommerens store tradisjon, som man ikke kan gå glipp av.

Så, hvorfor arrangere enda en festival?

For det første så er det blitt en meget bra tradisjon, med et kristent fellesskap og forkynnelse på sommeren. Kurøen blir et sosialt møtepunkt med møter, musikk og kristendommen i sentrum. For det andre synes vi at dette er veldig morsomt å holde på med. Det er en fryd å arrangere festivalen år etter år, når resultatet gir glede og tro. 

Veibeskrivelse:

1950 Rømskog, Østfold.

Riksvei 21.

Ta av mot Rømskog Kirke.

Kjør forbi kirken til asfaltveien tar slutt.

Da er du framme ved Kørren Bygdetun.

HOVED-SPONSORER